SENSHA Crystal Glow Glascoating Keramische Ceramic Coating Auto

Keramische (ceramic) coating auto

Keramische (ceramic) coating voor de auto

In dit bericht leggen we uit wat een keramische (ceramic) coating voor de auto is en wat het belangrijkste verschil met autowax is.

De uithardende en hechtende types keramische coating worden toegelicht inclusief hoe je deze zelf eenvoudig aan kunt brengen. We richten ons hierbij op de keramische coatings van SENSHA. Om te beginnen daarom eerst een korte introductie “Wie is SENSHA”.

Wie is SENSHA

SENSHA is opgericht in 1997 in Kanagawa Japan en ontwikkelt sindsdien autowas- en (keramische) coatingproducten. In 2004 begon SENSHA als eerste webshop in Japan met de online verkoop van deze producten aan de consument.

SENSHA is Japan’s nummer 1 Car Care merk en onderscheidt zich ten opzichte van de concurrentie door professionele kwaliteit te combineren met doe-het-zelf gebruikersgemak. De Crystal Glow glascoating is Japan’s nummer 1 keramische coating.

De producten van SENSHA worden dagelijks in meer dan 35 landen en 800 shops gebruikt door professionals.

Wat is een keramische (ceramic) coating voor de auto

Als we het over een keramische coating (glascoating, ceramic coating of lakverzegeling) voor de auto hebben, dan hebben we het over het algemeen over een SiO2 coating voor de autolak.

Een keramische coating is een coatingtechnologie voor het aanbrengen van een glasharde coatinglaag op de auto. De duurzaamheid en hoge beschermingsfactor overstijgen traditionele autopoetsproducten zoals autowax en polymeren.

De keramische coating is niet alleen geschikt voor de auto. Het is geschikt voor elk oppervlak dat vergelijkbaar is met de autolak. De keramische coating is daarom ook geschikt voor onder andere de lak van de motor, boot, camper en fiets.

Keramische (ceramic) coating auto vs autowax

Een keramische (glas, ceramic) coating is totaal verschillend in vergelijking met autowax en polymeer voor wat betreft het hoofdingrediënt:
● autowax en polymeer gebruiken een oliecomponent als hoofdingrediënt;
● een keramische coating gebruikt het glascomponent Silicium (Si) als hoofdingrediënt.

De belangrijkste eigenschappen van een keramische coating voor de auto:

  1. beschermt de lak tegen ultraviolette straling, oxidatie en zure regen
  2. beschermt tegen chemicaliën en het inbijten van vogelpoep
  3. is kraswerend en beschermt tegen kleine krasjes door autowasmachines en lichte aanrakingen
  4. creëert een diepe (wet look) glans, als die van een nieuwe auto
  5. is water- en vuilafstotend en daardoor makkelijk schoon te maken/houden (vereenvoudigd het onderhoud)

Types keramische (ceramic) coating auto

We maken onderscheid tussen een uithardend type keramische coating en een hechtend (spray) type keramische coating voor de auto (lak).

Uithardend (Curing) type Hechtend (Adhesion; Spray) type Uithardend + hechtend type
Een keramische coating uit de SENSHA Crystal Glow Series is een voorbeeld van een uithardend type keramische coating. De glascoatinglaag wordt gecreëerd op het moment dat de glascoatingvloeistof op de autolak wordt aangebracht en in contact komt met zuurstof. Deze glascoatinglaag wordt aangebracht met de speciaal meegeleverde coatingspons en -doekje. Fine Crystal is een hechtend type keramische coating in spray vorm, waarbij de glascoatinglaag wordt aangebracht door deze sterk te laten hechten aan het oppervlak van de auto. Fine Crystal bevat zoveel mogelijk vergelijkbare ingrediënten als de keramische coatings van het uithardende type, om de glascoatinglaag nog makkelijker aan te kunnen brengen. De combinatie van een uithardend type en een hechtend type glascoatinglaag zorgt voor een nog sterkere glans, bescherming en waterafstotend effect. De hechting van de Fine Crystal glascoatinglaag is extreem hoog, dus gebruik het eens per maand om de uitgeharde glascoatinglaag te onderhouden.

Crystal Glow Series keramische coating auto

De Crystal Glow Series keramische coating is Japan’s nummer 1 keramische coating voor de auto(lak). Dit is een keramische coating van het uithardende type. Na het aanbrengen van de coating moet de coatinglaag 48 uur uitharden op een droge plek.

Een pure anorganische glascoatinglaag wordt op de auto aangebracht. Met de Crystal Glow 8 Year wordt een glascoatinglaag gerealiseerd met het hoogste SiO2 percentage (83%) in de auto-industrie. Dit doe je eenvoudig zelf. Geen professioneel apparatuur, kennis of kunde is vereist. Het is wel een secuur werkje, omdat je de aangebrachte coating na 30 tot 60 seconden wel goed moet uitpoetsen.

Puur glas is gemaakt van siliciumdioxide (SiO2) (Si = Silicium) (O2 = Zuurstof) en wordt ook wel kwartsglas genoemd. Kwartsglas is samengesteld uit zeer zuiver siliciumdioxide en een zeer kleine hoeveelheid onzuiverheden zoals metalen. Wanneer je de SENSHA glascoatingvloeistof op je auto aanbrengt, maakt de vloeistof contact met de lucht (het zuurstof). Het belangrijkste ingrediënt, silicium, zal zich gaan hechten aan de zuurstof en uitharden tot siliciumdioxide. We gebruiken deze chemische reactie om de glascoatinglaag op de autolak te vormen.

De hechting van de keramische coating aan de autolak en het uitharden van de coating vindt plaats bij normale temperaturen. Op de verschillende productpagina’s staat een nadere toelichting omtrent het aanbrengen, inclusief een instructievideo.

Naast de Crystal Glow Series voor de autolak heeft SENSHA ook keramische coating producten (van het uithardend type) voor de velgen en ongeverfde kunststof onderdelen zoals sierlijsten en bumpers van de auto. Ook hier zal de silicium zich gaan hechten aan de zuurstof en uitharden tot siliciumdioxide (SiO2).

Deze en andere coatingproducten zijn gegroepeerd onder SENSHA Coaten.

Fine Crystal nano keramische coating spray auto

Fine Crystal glascoatingspray is gemaakt voor de auto en blinkt uit in gebruikersgemak. Dit is een hechtend (spray) type keramische coating. Een glascoatinglaag wordt aangebracht door simpelweg te sprayen na het autowassen, met een spons inwrijven en afspoelen met water.

De glascoatingspray vervangt het arbeidsintensieve proces van de auto in de wax zetten en uitpoetsen. Een enorme besparing in tijd. De auto is de volgende keer nog makkelijker schoon te maken. Wij adviseren de pH-neutrale SENSHA Body Clean autoshampoo te gebruiken voor het autowassen.

Nog meer gebruikersgemak? Power Foam combineert autoshampoo & glascoating in één product. Wassen en coaten in één handeling. Laat 10 ml Power Foam op de natte spons inweken, wek bubbels op door in de spons te knijpen en was je auto. Spoel na het wassen de auto (camper, caravan, boot) af met water en het proces van wassen en coaten is voltooid.

SENSHA autowas- en coatingproducten

Om af te sluiten, het totale autowas- en coatingproductengamma van SENSHA kort toegelicht. De probleem- en onderdeel-specifieke benadering staat hier centraal.

Aangezien een auto een constructie is van verschillende materialen en onderdelen, kan hetzelfde product niet worden gebruikt voor verschillende auto-onderdelen, tenzij het concessies doet aan de kwaliteit. Producten die voor meerdere auto-onderdelen kunnen worden gebruikt lijken erg nuttig, maar die kunnen de kwaliteit van de onderdeel-specifieke producten niet evenaren.

SENSHA begrijpt de eigenschappen van elk auto-onderdeel volledig, zodat onze producten probleem- en onderdeel-specifiek zijn en superieure kwaliteiten leveren.

De producten zijn onderverdeeld in de categorieën Basis wassen, Speciaal wassen en Coaten.

Meer informatie en relevante links

Wil je graag nog wat meer feiten en cijfers over de glascoatings van SENSHA?
Lees dan eens het bericht SENSHA Glascoatings: feiten & cijfers.

Op zoek naar een totaalpakket voor het reinigen, ontvetten en coaten van je auto?
In het Glascoating zelf aanbrengen pakket zitten de basisbenodigdheden voor het reinigen en coaten met een professionele keramische coating uit de Crystal Glow Series.

Anders nog vragen over de Crystal Glow Series keramische coating?
Op de productpagina (onder de tab Instructie) staat een instructie inclusief instructievideo. Je krijgt een kleurenfoto instructiehandleiding meegestuurd als je het product besteld. Aanvullend vind je hier de meest gestelde vragen (FAQ):
Glascoaten van je voertuig met Crystal Glow

Heb je anders nog vragen?
Stuur je vraag dan naar info@sensha.nl en we komen er zo snel mogelijk op terug.

SENSHA Nederland is tevens te vinden op: Bol.com / Google / Facebook.