SENSHA glascoating: Feiten & Cijfers

Dit artikel gaat in op enkele feiten en cijfers van de SENSHA glascoating. Zo wordt de Crystal Glow glascoatinglaag van SENSHA bijvoorbeeld gevormd met de hoogste hoeveelheid siliciumdioxide (SiO2) in de auto-industrie, 83%. Hard als kwartsglas (9H+). Uitstekende bescherming. Geen zorgen om barsten door steenslag.
Na het antwoord op de vraag “Wat is SENSHA glascoating?” worden achtereenvolgens de volgende onderwerpen nader toegelicht:

  • De 8 kenmerken van SENSHA glascoating;
  • Certificering volgens de Japanse Industriële Standaarden (inclusief download rapport);
  • Hoe de glascoating tot stand komt;
  • De glans (inclusief Crystal Glow percentages SiO2);
  • Onderdeel-specifieke glascoating;
  • Langdurige schoonheid
  • Onderhoud van de glascoating

Wat is SENSHA glascoating?

De SENSHA Crystal Glow glascoating is ontwikkelt om een glasharde, beschermende laag aan te brengen op de lak van je auto (boot, camper, fiets, et cetera). De Crystal Glow glascoating is ideaal voor autobezitters die problemen ondervinden of te veel tijd besteden aan het gebruik van autowas (wax), evenals autobezitters die een auto coating overwegen bij een professionele car detailer.

De 8 kenmerken van SENSHA glascoating

CG_Kenmerk_1
Intens diepe glans

De Crystal Glow glascoatinglaag zorgt voor een intens diepe glans alsof de auto nat is. De luxueuze uitstraling fascineert iedereen die een auto met glascoating ziet en maakt dat ze de auto onbewust willen aanraken

CG_Kenmerk_2
9H+ Hardheid

De Crystal Glow glascoating realiseert een hardheid van meer dan 9H, gelijk aan de hardheid van kwartsglas.Deze extreem harde glascoating beschermt de auto tegen (lichte) krassen van bijvoorbeeld de borstels van een autowasstraat. Uiteindelijk gaan er krassen op de auto komen door het dagelijks gebruik; de glascoating fungeert in deze ook als bescherming van de onderliggende autolak

CG_Kenmerk_3
Waterafstotend

Het waterafstotende effect zorgt er voor dat (regen)water en dergelijke dat op de glascoatinglaag van de auto valt wordt omgezet in waterdruppels en snel van het oppervlak afglijden. Dit is een zeer bevredigend aanzicht en zorgt er voor dat de auto er zelfs tijdens regenachtige dagen goed uitziet.

CG_Kenmerk_4
Bestand tegen chemicaliën en UV-straling

Chemicaliën als zure-regen, vogelpoep en dode insecten dringen niet door de glascoatinglaag en beschadigen de glascoatinglaag niet. De glascoating werkt ook als barrière tegen UV-straling (zonlicht) hetgeen oxidatie en aantasting van de blanke laklaag en kleurvervaging voorkomt.

CG_Kenmerk_5
Eenvoudig te wassen

De glascoatinglaag voorkomt dat stof en vuil zich er gemakkelijk aan kan hechten.De glascoatinglaag is extreem hard (boven 9H Hardheid) en het oppervlak is behoorlijk glad om een snelle en gemakkelijke wasbeurt mogelijk te maken.

CG_Kenmerk_6
Lange levensduur

De hechting van de glascoatinglaag is extreem hoog en er treedt geen oxidatie of aantasting op. De glascoatinglaag is bestand tegen chemicaliën, UV-straling en hard als kwartsglas waardoor je geen zorgen hoeft te maken over afpellen of barsten door steenslag.

CG_Kenmerk_7
Eenvoudig in gebruik

Het aanbrengen van de Crystal Glow glascoating is eenvoudig. Breng na het wassen de glascoatingvloeistof aan met het meegeleverde coatingdoekje en de spons. Veeg af met het meegeleverde microvezel doekje. Er is geen professionele ervaring en er zijn geen professionele hulpmiddelen nodig voor het aanbrengen, omdat de SENSHA producten gemaakt zijn voor eenvoudig gebruik door iedereen.

CG_Kenmerk_8
Onderdeel-specifieke benadering

SENSHA heeft speciale glascoatingproducten voor elk auto-onderdeel: carrosserie (autolak-oppervlak), wielen, lijstwerk/bumpers, chroom. Elk product is ontwikkeld met de kennis van materialen en onderdeelkenmerken om de kwaliteit te maximaliseren.

Gecertificeerd volgens Japanse industriële standaarden

De prestaties van de SENSHA Crystal Glow glascoating series zijn getest en geverifieerd door het Kanagawa Institute of Industrial Science and Technology (KISTEC), een openbare instelling in Japan. De tests zijn uitgevoerd in overeenstemming de Japanse Industriële Standaarden.

Japanese Industrial Standards

Het evaluatierapport van de SENSHA Crystal Glow Glascoating Series kan hier worden gedownload:

Evaluation Report
Crystal Glow Series (Engels)

Hoe de glascoatinglaag tot stand komt

SENSHA_Crystal_Glow_Puur_Glas

De SENSHA Crystal Glow glascoating is de toonaangevende autocoating-technologie om een pure anorganische glascoatinglaag op je auto aan te brengen. Glascoating is totaal verschillend in vergelijking met autowas en polymeer voor wat betreft het hoofdingrediënt:
● autowas en polymeer gebruiken een oliecomponent als hoofdingrediënt;
● glascoating gebruikt het glascomponent Silicium (Si) als hoofdingrediënt.

Puur glas is gemaakt van siliciumdioxide (SiO2) (Si = Silicium) (O2 = Zuurstof) en wordt ook wel kwartsglas genoemd. Kwartsglas is samengesteld uit zeer zuiver siliciumdioxide en een zeer kleine hoeveelheid onzuiverheden zoals metalen. Wanneer je de SENSHA Glascoatingvloeistof op je auto aanbrengt, maakt de vloeistof contact met de lucht (het zuurstof). Het belangrijkste ingrediënt, silicium, zal zich gaan hechten aan de zuurstof en uitharden tot siliciumdioxide. We gebruiken deze chemische reactie om de glascoatinglaag op de autolak te vormen.

De hechting van de glascoating aan de autolak en het uitharden van de coating vindt plaats bij normale temperaturen. Je hebt geen speciale apparatuur nodig.

De glans

SENSHA_Crystal_Glow_Glans

De SENSHA Crystal Glow Glascoatinglaag wordt gevormd met de hoogste hoeveelheid siliciumdioxide (SiO2) in de auto-industrie, 83%. Daarom is de glascoatinglaag puur, anorganisch en volledig transparant om de intense diepe glans te geven alsof uw auto nat is.

De glascoating wordt aangebracht met een speciale coatingspons en -doek. Een Air Gun kan niet worden gebruikt voor het aanbrengen van de glascoating, omdat het verstopt raakt door de chemische reactie (hechting en uitharding) die in de Air Gun optreedt. Als je producten vindt die met een Air Gun aangebracht moeten worden, dan hebben deze producten minder glascomponenten, waardoor de glans, bescherming en levensduur ook minder zal zijn.

SENSHA_Crystal_Glow_SiO2_Percentage

Onderdeel-specifieke glascoating

SENSHA_Crystal_Glow_Onderdeel_Specifiek

SENSHA onderzocht en ontwikkelde specifieke glascoatingproducten voor elk auto-onderdeel, in plaats van één glascoatingproduct voor alle onderdelen. Omdat elk auto-onderdeel is gemaakt van verschillende materialen en verschillende kenmerken heeft, moeten elk auto-onderdeel specifieke glascoatingproducten hebben om de kwaliteit en prestaties van de glascoating te maximaliseren. Onze producten doen nooit afbreuk aan hun kwaliteiten en prestaties.

Langdurige schoonheid

SENSHA_Crystal_Glow_Langdurige_schoonheid

De SENSHA Crystal Glow glascoatinglaag vormt een 9H+ hardheidslaag van puur glas op de autolak. In tegenstelling tot een coatinglaag van autowas of polymeer, zal de glascoatinglaag niet oxideren of verminderen.De SENSHA glascoating blijft lang op de auto om de schoonheid te verhogen en behouden.

Autowas en polymeer SENSHA Crystal Glow glascoating
Autowas en polymeer producten zijn gemaakt van olieachtige componenten waardoor de coatinglaag oxideert en verslechtert. Zodra dit gebeurt verdwijnt de glans en eet het vuil zich in de slechte staat verkerende olielaag. Wat overblijft zijn watervlekken en vuil. De SENSHA Crystal Glow glascoatinglaag zal niet oxideren en niet verslechteren, waardoor de werking een lange tijd is gewaarborgd. De glascoatinglaag heeft ook een “anti-vuil” effect omdat deze extreem hard en glad is, zodat de hechting van vuil en stof op het oppervlak significant wordt verminderd.

Onderhoud van de glascoating

SENSHA_Crystal_Glow_Onderhoud

Als je al tevreden bent met de kwaliteiten van de aangebrachte Crystal Glow, Wheel Crystal, Bumper Crystal (en Metal Plating Crystal), dan heb je geen onderhoudsmiddel nodig voor de glascoating. Als je echter een nog sterkere glans, bescherming en waterafstotend effect wilt, gebruik dan Fine Crystal eens per maand tijdens het autowassen.

De 3 glascoatingproducten Crystal Glow, Wheel Crystal en Bumper Crystal werken anders dan Fine Crystal:

Uithardend (Curing) type Hechtend (Adhesion) type Uithardend + hechtend type
Crystal Glow, Wheel Crystal en Bumper Crystal zijn uithardende types glascoating. De glascoatinglaag wordt gecreëerd op het moment dat de glascoatingvloeistof op het onderdeel van de auto wordt aangebracht en in contact komt met zuurstof. Deze glascoatinglaag wordt aangebracht met de speciaal meegeleverde coatingspons en -doekje. Fine Crystal is een hechtend type glascoating in spray vorm, waarbij de glascoatinglaag wordt aangebracht door deze sterk te laten hechten aan het oppervlak van de auto. Fine Crystal bevat zoveel mogelijk vergelijkbare ingrediënten als de glascoatings van het uithardende type, om de glascoatinglaag nog makkelijker aan te kunnen brengen. De combinatie van een uithardend type en een hechtend type glascoatinglaag zorgt voor een nog sterkere glans, bescherming en waterafstotend effect. De hechting van de Fine Crystal glascoatinglaag is extreem hoog, dus gebruik het eens per maand om de extra glascoatinglaag te behouden.

Hieronder vindt je enkele instructies voor het aanbrengen van het uithardend type glascoating (hier Crystal Glow) en het hechtend type glascoating (Fine Crystal):