Glascoaten van je voertuig met Crystal Glow

FAQ rondom glascoaten met Crystal Glow glascoating

SENSHA Crystal Glow 8 Year glascoating

In dit artikel krijg je antwoord op de meest gestelde vragen rondom het glascoaten van je voertuig met Crystal Glow.

Onderscheid Crystal Glow 1, 3, 5 en 8 jaar glascoating

Wil je je auto glascoaten met een professionele glascoating en met doe-het-zelf gebruiksgemak?
Gebruik een glascoating uit de SENSHA Crystal Glow Series.

Alle glascoatings uit de Crystal Glow Series hebben een hardheid van 9H op de hardheidsschaal van Mohs.

De componenten van de Crystal Glow glascoatings zijn hetzelfde. De samenstelling van deze componenten zijn bij iedere variant iets anders. De Crystal Glow 8 jaar glascoating zal bijvoorbeeld net iets meer glanzend zijn dan de 1 jaar variant.

Aantal coatinglagen

De Crystal Glow glascoating bestaat uit 1 coatinglaag.

Wil je de Crystal Glow coating ‘toppen’, dan kun je gelijk na het aanbrengen van de coatinglaag de Water Repellent Accelerant aanbrengen. De Water Repellent Accelerant is optioneel en levert een extra (extreme) waterafstotendheid en een nog diepere glans.

De coating inclusief het waterafstotendheid en glans additief laat je vervolgens op een droge plek minimaal 48 uur uitharden.

De Water Repellent Accelerant kan ook na meerdere wasbeurten en maanden van gebruik nog een keer aangebracht worden op de lak. Voor de Water Repellent Accelerant zelf geldt geen uithardingstijd.

Openen en houdbaarheid

De Siliciumdioxide (SiO2) in de glascoating betreft mineralen die zijn samengesteld uit silicium en zuurstof. Op het moment dat de Crystal Glow fles wordt geopend, ontsnapt het toegevoegde stikstofgas uit de fles en wordt dit vervangen door zuurstof. Het proces van uitharden begint.

Wacht na het openen van de fles niet te lang met het aanbrengen van de glascoating. Verwerk de glascoating bij voorkeur binnen een aantal dagen.

Open je de fles en verwerk je de coating niet binnen een aantal dagen, dan ontstaat er na verloop van tijd (lichte) kristalvorming rond de opening van de fles. De coating zelf blijft goed, maar de uitgeharde glaskristallen rondom de opening van de fles wil je niet over de autolak poetsen.

Aanbrengen

Het aanbrengen is eenvoudig, zelfs voor beginners. Het uitpoetsen van de glascoating doe je vrijwel gelijk (ongeveer een minuut) na het aanbrengen.

Normaliter wacht je dus ongeveer 1 minuut (na het aanbrengen) met het uitpoetsen van de coating.
Deze wachttijd kan afwijken, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. We hebben het dan wel over de wat extremere situaties.
Is het buiten warm en de luchtvochtigheid is laag? Dan zal een minuut veelal toereikend zijn. Is de luchtvochtigheid hoog, dan kan het zijn dat je iets langer moet wachten met het uitpoetsen voor een optimaal resultaat.
In het algemeen geldt:
* Uitpoetsen gaat heel licht? Timing is te vroeg
* Uitpoetsen gaat een beetje zwaarder? Timing is perfect
* Uitpoetsen gaat heel zwaar? Timing is te laat
* Uitpoetsen niet meer mogelijk? Timing is het slechts (mislukt)

Bij twijfel, probeer het eerst uit op een plek die wat minder zichtbaar is.

Het aanbrengen en uitpoetsen is heel eenvoudig. Een korte kleurenfoto instructie wordt meegestuurd.
Het uitpoetsen vergt alleen enige nauwkeurigheid in verband met het uitharden van de coating. Zorg dat je de aangebrachte coating goed uitgepoetst voordat het uithardt (en vergeet het uitpoetsen niet). Uitgeharde glascoating is alleen machinaal met een polijstmachine te verwijderen.

Drogen

Nadat de coating is aangebracht dient de coatinglaag minimaal 48 uur uit te harden. Zet het voertuig op een droge plek (ook geen avonddauw). Het uitharden gebeurt door de zuurstof.
Infrarood drogen is niet noodzakelijk.

Onderhoud

De Crystal Glow glascoatinglaag heeft een hoge duurzaamheid van 1, 3, 5 of 8 jaar.
De retentie van waterafstotendheid varieert afhankelijk van de opstal van het voertuig en wassituatie. De waterafstotendheid zal naar verloop van tijd afnemen.

Weersinvloeden hebben invloed op de anorganische verbindingen (SiO2) in de glascoating. Je doet er dan ook goed aan om de glascoating te beschermen door deze waterafstotend te houden.

De SENSHA producten Fine Crystal, Power Foam en Water repellent Accelerant zijn uitermate geschikt om je voertuig te onderhouden en waterafstotend te houden.

Tot slot

Bij de bestelling van een Crystal Glow glascoating wordt standaard een kleurenfoto instructiehandleiding meegeleverd.

Voer je eerst nog een lakcorrectie uit, dan zijn onder andere de Scratch Cut polijstmiddelen, de Iron Cut vliegroestverwijderaar, de Clean Clay bar en het Wax Off ontvettingsmiddel interessant. In de handleiding ga je na de lakcorrectie verder vanaf stap 4.

De Crystal Glow glascoatings staan in deze webshop onder coating.